Fri frakt vid alla köp över 450 sek

Fri frakt vid alla köp över 450 sek

Snabba leveranser

Stort sortiment

Förmånliga priser

Läs mer om

Filterunderhåll - Rengöring av filter

Rengöring av filtren är viktigt. Spafiltren och filtreringen har en avgörande funktion på vägen fram till rent och fint spavatten tillsammans med kemikalierna. Logiken är helt enkelt att ju mer filterpumpen är igång, desto renare vatten får Ni.

Smutsiga filterpatronen ska du därför rengöra med jämna mellanrum. Du plockar då ut filtret från behållaren och spolar rent från all synlig smuts som du ser mellan lamellerna. Efter att du spolat rent så placerar du filterpatronen i en behållare och tillsätter Filter Cleaner enligt doseringsanvisningen på förpackningen.

Efter att legat i lösningen i minst 12 timmar så tar du upp filtret och sköljer noga under rent vatten. Nu har du ett rengjort spafilter klart för användning.

  • Se till att filterpumpen går så många timmar som tillverkaren föreskriver. Vanligtvis är detta fabriksinställt men beroende på hur mycket innehavaren av spabadet badar så kan filtreringscykeln med fördel justeras. Kontakta leverantören av spabadet för att ta reda på fakta kring just Er modell alternativt finns svaren i instruktionsboken.
  • Ett alltför smutsigt filter fungerar inte. Det rekommenderas därför att man har minst 2 filter hemma ”på lager” innebärande att man alltid har ett fungerande som kan användas när det andra är under rengöring.
  • Hur ofta ska filtret rengöras? Det finns inget exakt svar. Intervallen för rengöring är beroende av hur stor belastning och användning av spabadet som föreligger. En tumregel är dock att försöka rengöra spafiltret minst en gång per månad.

Snabbrengöring av tvättbara filter:

Spola filtret så att vattnet går in ordentligt i vecken på spafiltret. Anslut trädgårdsslangen till filtertvätten. Fördela Delphin spafilter cleaner jämt över spafiltret. Låt sedan verka i 10 minuter innan du tvättar filtret med waterwanden med påslaget vatten i slangen.

Kontakta oss

Försäljning och support

018 – 24 09 00
Vardagar 10:00 – 15:00 Lunchstäng 11:30 – 12:30
Semester öppet 1/7 – 14/8:
Vardagar 09:00-12:00
info@kuben.se

Returer, reklamation och leverans

010 – 207 45 02
Vardagar 09:00 – 16:00

order.hallstavik@exacta-dc.se