BLACK FRIDAY Week 10% på ALLT i butiken t o m 27/10

Fri frakt vid alla köp över 699 sek

BLACK FRIDAY Week 10% på ALLT i butiken t o m 27/10

Fri frakt vid alla köp över 699 sek

Snabba leveranser

Stort sortiment

Förmånliga priser

Spafilter för ditt spabad

Köp 4 betala för 3

Spafilter tar mekaniskt bort partiklar som förorenar badvattnet.

Spafilter finns som tvättbara lamellfilter och som Rengörningsfria Spafilter. Funktionen är likvärdig. Filtret tar bort icke önskvärda partiklar ur spabadsvattnet.

Hud, hår, smink, pollen är exempel på partiklar som försämrar ditt spavatten. Klor och andra desinfektionsmedel tar bort de bakteriella föroreningarna.

Micron används som en måttstock på hur effektiv filtreringen är. En micron, µ, är en miljondels meter, det vill säga 1 tusendels millimeter.
De rengöringsfria spafiltren är effektivare på att rensa bort små partiklar tar bort ner till 1-5 micron. Ett nytt tvättbart lamellfilter klara att filtrera partiklar ner till 20 micron.

OBS! Ta alltid bort spafiltret då du gör rent rörsystemet.

Tvättbart lamellfilter av polyester.

Det traditionella patronfiltret för pool och spa är det veckade, plisserade, lamellfiltret, som som laddas i en filterbehållare. Denna typ av filter används för att ta bort organiska föreningar i vattnet. Ett vanligt förekommande filter fabrikat heter Pleatco. Pleated på engelska betyder plisserad. Tvättbara lamellfilter, tillverkat av polyester, tar bort föroreningar ner till storlek 20 micron i badvattnet. Ett sandfilter klarar att ta bort föroreningar stora som 40 micron.

Rengör och spola av ditt spafilter minst var 14:e dag. – Använd ett för spafilter avsett rengöringsmedel som löser upp fett och andre föroreningar utan att skada filtermedia och löddra. Skölj först grovt av filtret och lägg det sedan helt i varmt vatten doserat med filtertvätt enligt bruksanvisningen. Låt filtret ligga kvar minst 12 timmar innan du sköljer bort smuts och rengöringsmedlet.

Vi rekommenderar att du har två uppsättningar filter för enkel och effektiv hantering.

Filtret bör bytas minst var 12:e månad för att behålla filtreringskapacitet. Ett dåligt rengjort filter kan skapa problem både utrustning och vattenkvaliten. Det skadar inte att byta spafiltret tidigare före 12 månader användning. Denna regel kom till för poolvatten och ett filter har betydligt tuffare liv i ett spabad. Byter du i tid så spar du på annan utrustning och får ett bättre vatten.

Rengörningsfritt filter, är gjorda av många lager av polypropylen.

Filtret består av spunnen plast, porös polypropylen, (samma material som i pet-flaskor). Badvattnet filtreras varje gång det passerar genom filtret, och varje lager fångar upp mindre och mindre partiklar.
Detta är inget nytt filter, utan dessa filter har sålts som”original” i USA, Kanada och Europa för Arctic, Astral och som komplement i Sundance Spas.

Vi har i tillverkat nya bottenanslutningar, så att vi kan leverera till många olika fabrikat av spabad. Under senaste åren så har vi sålt väldig många av denna filtertyp och folk är generellt väldigt nöjda och handlar samma filter igen.

Ska bytas var tredje månad vid normalt badande.

Badar man ofta och många så måste filtret bytas oftare.
Använder du två filter så byter du var 6:e månad osv.

Använd aldrig flockningsmedel, (Klarningsmedel, Bright&Clear, Gentle Clarifier), ihop med dessa filter. Filterna plock naturligt bort små partiklar som ger grumligt vatten.

Spola aldrig av filtret med högtryck.

Använd inte oljebaserade dofter som sätter igen alla typer av filter.

Vi rekommenderar att man efter byte av vatten och rör-rengöring använder ett gammalt rengjort filter ett dygn. Det finns som regel små partiklar i det nya vattnet och det kan komma ut rester från rör-rengörningen som förkortar livslängden på filtret.

Läs mer om våra Sannra filter på sannra.se

Hitta ditt spafilter genom att klicka på ditt fabrikat av Spabad

Spafilter med rätt bottenanslutning och filtret får plats behållaren, då fungerar filtreringen perfekt.

Spafilter med fin gänga – välj anslutningsdiameter

Välj ett alternativ nedan

Spafilter med rätt bottenanslutning och filtret får plats behållaren, då fungerar filtreringen perfekt.

Mät gängans diameter och välj närmaste mått (1-2 mm skillnad spelar ingen roll).

 

Välj ett alternativ nedan

Spafilter med rätt bottenanslutning och filtret får plats behållaren, då fungerar filtreringen perfekt.

Spafilter med öppet hål – välj anslutningsdiameter

Välj ett alternativ nedan

Kontakta oss

Försäljning, returer, reklamation,
leverans och support

018 – 24 09 00
Vardagar 09:00 – 11:30
info@kuben.se