Fri frakt vid alla köp över 699 sek
JUST NU 10% på hela vårt sortiment av Spakemi och Poolkemi.
Erbjudandet gäller t o m onsdag 29/5 midnatt.
Fri frakt vid alla köp över 699 sek
Snabba leveranser
Stort sortiment
Förmånliga priser

Byta vatten spabad

1. Ta ur filtret

När du byter vatten i ditt spabad så börjar du med att ta ur filtret ur badet. När du har filtret urtaget passar du på att göra rent det ordentligt med filterrengöring.

2. Rengör rörsystemet

När filtret är urtaget ska man göra rent rörsystemet i spabadet innan man tappar ur vattnet. Detta gör man genom att hälla i Pipe Cleaner eller Biofilm Cleaner i badvattnet och köra igång massagepumparna. Tänk på att öppna alla munstycken så att vattnet kan strömma igenom alla slangar i badet. 

När slangarna är rengjorda är det dags att tömma ut vattnet ur badet. Det finns flera olika sätt att tömma badet på. De flesta bad har en dränerings slang i botten. Är badet inbyggt så man inte kommer åt denna eller om badet inte har någon så går det bra att använda sig av en vanlig slang och hävert effekten, eller så tar man en dränk pump och pumpar ur vattnet.

Vart vattnet ska tömmas ut är en fråga som många funderar över. Generellt är det bäst att leda ut det på gräsmattan. Det ska inte tömmas ut i avloppet eller dagvattnet. Tillsätt helst inte desinfektionsmedel i badet dagarna innan vatten byte så blir det mindre kemikalier som spolas ut.

På de flesta rengöringsmedel för rörsystem står det att man ska fylla upp badet en gång extra och tömma ut det vattnet igen. Vi på Kuben tycker att detta är slöseri med vatten. Har det gått jätte lång tid sedan man rengjorde rörsystemet kan man göra detta steg annars räcker det med att man sätter slangen mot munstyckena och spolar igenom slangarna lite på detta sätt.

3. Rengör badet

När badet är tömt är det bra att passa på och rengöra karet ordentligt. Rengör det med SpaClean Spray, har du fläckar som är svåra att få bort använd Cleansing Cream.

 

4. Behandla karet

Om akrylen börjar se lite trött och sliten ut eller om du bara vill ge det en skyddande yta behandlar du den med Beauty Polish.

 

5. Fylla upp badet

Nu är det dags att fylla badet igen. Det görs bäst genom att lägga ner slangen i filterbehållaren, på så sätt minskar man risken för luftfickor i cirkulationssystemet.

6. Rengöra utsidan och lock

Samtidigt som man rengör badet invändigt är det bra att passa på att rengöra även utsidan samt ta hand om locket. Ett lock som tas om hand om både ser fräschare ut och håller längre.

Kabinetten rengörs effektivast med Cabinet cleaner från Aqua Excellent.

Locket tas om hand effektivt med CoverCare Box. Den innehåller både rengöring och impregnering samt svamp och trasa för att utföra arbetet.

7. Balansera upp vattnet

När badet är uppfyll med vatten igen så behöver man börja med att kolla balansen i vattnet. Det vill säga alka-värdet och pH-värdet och justera dem vid behov. 

När vattnet är i balans är det dags att tillföra desinfektionsmedel, börja med att chocka vattnet.

Har du väldigt kalkrikt eller järnhaltigt vatten så kan du behöva tillföra medel för att motverka detta.

Kontakta oss

Försäljning, returer, reklamation, leverans och support

(+46) (0)18 – 24 09 00
( Svensk support )
Vardagar 09:00 – 11:30
[email protected]