Fri frakt vid alla köp över 699 sek
Fri frakt vid alla köp över 699 sek
Snabba leveranser
Stort sortiment
Förmånliga priser

Läs mer om

Val av desinfektionsmedel

KLOR

Klor är enligt våra erfarenheter mest effektivt och billigast. Klor är dessutom det enda ämne som både desinficerar (dödar bakterier) och oxiderar vattnet (förbränner smuts och fett). Därför rekommenderar vi i första hand klor-produkter i Spabad. Detta för att säkerställa att bakterierna inte överlever, så du kan njuta av ditt spabad utan problem.
Om du vill bada utan klorlukt ska du pröva SunWac 9 eller Sunvac 12 tabletter. Vanligast är att använda tabletter före/efter bad. Tabletterna är brustabletter så de upplöses efter fem minuter – och sedan kan du bada i spabadet.

Beroende hur mycket man badar, så chock-klorerar man istället för tabletterna efter bad, var annan, var tredje vecka. Chock-kloret tar bort kloraminer, (förbrukat klor), och andra föroreningar.
Väldigt bra att då och då dessutom tappa ur lite vatten och fylla på med nytt “spädvatten”.

Har du ett klorvärde på mellan 1-3mg/l kan det rent teoretiskt inte finnas bakterier i vattnet. Lägre klorvärden ger ett reducerad säkerhet för ett bakteriefritt vatten och högre klorvärden kan istället medföra obehag i form av klorlukt och eventuellt uttorkad hud.

BROM I SPABAD

Kan med fördel användas om man har klorallergier. Lite dyrare än klor men mycket effektivt i jämförelse med andra klorfria kemikalier. Fördelen med Brom är dessutom att det ger samma desinfektion oavsett pH värde. Utöver en grunddesinfektion med brom bör man genomföra en chockbehandling varannan vecka med Spa Shock eller Spa Klor.

Våra populäraste produkter SpaCare Bromin tabs och Delphin Spa Brom tabs finner du under under kategorin Spa Brom.

Brom desinficerar men nackdelen med att inte använda klor är att klor är det enda alternativet som både oxiderar och desinficerar. Det betyder att oxidationen måste ske via chockbehandling vid användandet av brom. Som chockbehandling med klor rekommenderar vi SpaCare MiniChlor eller Delphin Spa Oxi Booster som är en unik kombination av klor och aktivt syre.

Vill man chockbehandla badet utan klor så kan man med fördel välja SpaCare SpaChock Granular eller Spa Shock Granulat.

AKTIVT SYRE – Lämpligt för badtunnor av trä

Vi rekommenderar att man använder produkter med aktivt syre som bas i kombination med en aktivator. Spa Shock respektive Spa Shock Tabs 20g tillsammans med Spa Shock Support (Algdödare).
Utöver en grunddesinfektion med aktivt syre bör man genomföra en chockbehandling varannan vecka med Spa Klor.

Kontakta oss

Försäljning, returer, reklamation, leverans och support

(+46) (0)18 – 24 09 00
( Svensk support )
Vardagar 09:00 – 11:30
[email protected]